Al șaptelea cap din Apocalips 17

 

Așa cum spuneam în postarea despre cei șapte împărați din Apocalips 17, cel mai greu de identificat este la șaptelea cap-împărat, deoarece acesta este încă în viitor. Ni se spune că va sta puțină vreme. Care să fie această putere politică? În istorie nu o putem căuta. Rămâne să o căutăm în profeție. 




Profeția apocaliptică prezintă o triadă, care conduce conflictul împotriva lui Dumnezeu în vremea sfârșitului:

Apoi am văzut ieșind din gura balaurului, și din gura fiarei, și din gura proorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu niște broaște. (Apoc 16:13)

Identificarea celor trei este destul de ușoară. Balaurul este decodificat în Apoc. 12:9 ca fiind „șarpele cel vechi, numit Diavolul și Satana, acela care înșală întreaga lume”. Fiara, atunci când apare în Apocalips fără alte specificări, este împărăția antihristică ce se ridică din mare, adică sistemul politico-religios al papalității. În fine, proorocul mincinos este totuna cu fiara care se ridică din pământ, ce reprezintă America, forță politică a protestantismului degenerat.

Deși protestantismul a apărut ca reacție la învățăturile eronate ale Romei, deși cele două au fost într-o înverșunată luptă, în vremea sfârșitului le vedem unite. Evident, protestantismul trebuie să abdice de la principiile sale pentru a ajunge să se alieze cu Roma. Această alianță pare în momentul de față puțin probabilă, ca și persecutarea unui grup de oameni pe temeiul convingerilor lor. Se pare că ceva va schimba gândirea omenirii.

Poate că acest ceva este tocmai ascensiunea puterii reprezentate prin balaur. Satan nu este prezent personal în zilele noastre, ci acționează prin oameni. Poate că cei mai fideli emisari ai său sunt spiritiștii și practicații fenomenelor oculte. Este posibil ca în viitor minunile făcute de aceștia să uimească pe mulți și să-i convingă astfel că și filosofia din spatele lor este corectă. Deja mulți adoptă în zilele noastre o gândire mistică, superstițioasă, în ciuda marilor avansuri făcute de știință. Catolicismul este și el mistic la bază, iar multe din „fiicele” lui promovează acest tip irațional de gândire, adică „crede și nu cerceta”. Pe această bază, o alianță mondială viitoare mi se pare posibilă.

Revenind la Apocalips 17, trebuie să remarcăm că în lista pe care o propun deja apar două dintre aceste puteri aliate în vremea sfârșitului: Roma și America. Ambele apar în cronologia acestei profeții în final, deoarece una „este” (a șasea), iar una urmează să revină (a opta). Este logic să presupunem că împărăția lipsă, a șaptea, este al treilea membru al triadei, adică balaurul, pentru ca astfel toți trei să fie prezenți în vremea sfârșitului.

Mda, concluzia este surprinzătoare și mai greu de înghițit: vom avea o ascensiune a spiritismului și o răspândire tot mai mare a gândirii mistice, care însoțește practicile paranormale. Lucrurile vor ajunge așa de departe, încât se vor ridica guverne bazate pe puterea și influența mediumurilor spiritiste. Totul va culmina cu însuși Satan, coborât fizic pe pământ și recunoscut ca autoritate supremă. Din fericire, acesta va rămâne puțină vreme, potrivit profeției. Evident, se pune întrebarea cum ar putea ajunge Cel Rău să fie prezent vizibil pe pământ și să mai și domnească. Simplu. Se pare că adversarul lui Dumnezeu se va da drept Hristos și va contraface revenirea Mântuitorului:

Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgați de seamă să nu vă înșele cineva. Fiindcă vor veni mulți în Numele Meu, și vor zice: „Eu sînt Hristosul!” Și vor înșela pe mulți. (Mat 24:4,5)

Oare ar fi de mirare ca ultimul dintre acești „mulți” să fie însuși Satan? El a mai luat lupta în mâinile sale de câteva ori: în grădina Edenului, în pustia ispitirii. Sunt momente în marea luptă dintre bine și rău când nu are încredere să trimită pe cineva, ci intervine el însuși. Oricum, nu i se va permite să contrafacă exact revenirea. Nu va putea fi văzut de orice ochi (decât la televizor și on-line). Va fi o revenire locală, pregătită dinainte și intens mediatizată, dar mult diferită de adevărata revenire a lui Isus:

Atunci dacă vă va spune cineva: „Iată, Hristosul este aici, sau acolo”, să nu-l credeți. (…) Căci, cum iese fulgerul dela răsărit și se vede pînă la apus, așa va fi și venirea Fiului omului. (Mat 24:23-27)


Și comportamentul după revenire va fi diferit decât cel pe care ne învață Scriptura să îl așteptăm de la Hristos. Acest fals hristos începe să facă politică și reușește să coaguleze toate puterile pământești pentru un mare proiect: persecutarea și distrugerea celor credincioși.

Este de așteptat, după părerea mea, ca activitățile paranormale să se intensifice în viitor și să aibă un impact răsunător asupra umanității. Va fi rândul ateismului să primească o rană de moarte de la misticism. Mă aștept ca oamenii să devină atât de mistici în gândire, încât să accepte tot ce le prezintă cineva, dacă persoana respectivă face minuni. Pe acest fond, catolicismul, protestantismul și spiritismul se vor uni. Ca un punct culminant al înșelăciunilor, Satan însuși va coborî pe pământ, dându-se drept Hristos. El va primi coroana din mâna muritorilor fascinați de minunile făcute și o va împărți cu Roma și America. Principala țintă a uniunii va fi exterminarea celor ce au altă credință decât cea oficială, a celor ce nu vor accepta să abdice de la principii de dragul unității.



Comentarii

Dida a spus…
Dumnezeu să ne dea putere să rămânem fermi la principii!

Postări populare de pe acest blog

Postul alimentar - când renunțarea la mâncare îți face bine

Legăminte vechi și noi

Secretele biruinței lui David

Cei 144 000 din Apocalipsa - descifrarea simbolului

Zgârcit în cereri!

Isus și potopul

Rusia se va prăbuși

Un wrestling cu mesaj

Condamnat la fericire

A vorbit Isus despre iad?