Zgârcit în cereri!

Am auzit recent o ilustrație foarte valoroasă și vreau să o dau mai departe, deoarece reflectă fidel o realitate din viețile noastre. Voi începe printr-o întrebare: dacă ar fi să ceri ceva acum de la Dumnezeu, care ar fi lucrul pe care îl dorești cel mai mult? Răspunde, ține minte acest răspuns, apoi citește mai departe:

sursa imaginii: wikimedia commons
Era odată un copil, care toată viața lui crescuse închis într-o cameră. Acolo avea un dulap cu haine, un pat, o masă și un covoraș. Singura lui cale de comunicare cu exteriorul era ușa camerei. Pe sub ușă era un spațiu, prin care intra lumina. Tot pe acolo i se strecurau înăuntru mâncarea și alte lucruri, de care avea nevoie. Nevoile curente îi erau asigurate. Știa câte ceva despre lumea de afară, fie din cărticele ce i se dădeau pe sub ușă, fie prin mesaje transmise de o voce prin ușă. 

Într-o zi, vocea care îi vorbea prin ușă de obicei i-a spus: 

- Astăzi este o zi specială. Ai voie să ceri trei lucruri și ți se vor da. Poate fi orice cerere, oricât de îndrăzneață. Poți cere orice lucru, oricât de mare sau greu.

- Trebuie să mă gândesc puțin, a răspuns băiatul.

După 10 minute, a venit la ușă și a zis:

- Gata, m-am hotărât! Vreau un covor nou pentru camera mea, unul care să fie mai pufos, așa cum am văzut de curând într-o carte. Mai vreau și un deodorant pentru haine cu parfum de lavandă, să îl pun în dulap. Și mai vreau un spațiu mai mare sub ușă, ca să între mai multă lumină și să poată încăpea obiecte mai mari.

Sunt dorințele tale diferite de ale băiețelului? „Nu aveți pentru că nu cereți!”, spune Biblia (Iacov 4:2, VDCC). Dar de ce nu cerem? Pentru că nu înțelegem ce Dumnezeu mare și darnic avem.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legăminte vechi și noi

Postul alimentar - când renunțarea la mâncare îți face bine

Secretele biruinței lui David

Cei 144 000 din Apocalipsa - descifrarea simbolului

Rusia se va prăbuși

Un wrestling cu mesaj

Condamnat la fericire

A vorbit Isus despre iad?

Experimente pe ... suflet