Rusia se va prăbuși

Nu știu exact cum vor evolua lucrurile în actualul conflict dintre Rusia și Ucraina. Poate că Ucraina va reuși să-și păstreze independența. Poate va fi cucerită. Nu știu dacă conflictul se va extinde spre Europa. Pur și simplu nu putem ști cât de departe va permite Dumnezeu să se meargă cu distrugerea și vărsarea de sânge.

Dar știu cu siguranță un lucru: acest război este încă un pas spre prăbușirea dictaturii lui Putin. De unde știu? Din profeția biblică, care nu poate să greșească.

În cartea Apocalipsa este prezentată o putere politică care va domina lumea în vremea sfârșitul și care va dura până la revenirea lui Isus. Mai mult, ea va fi parte din treimea malefică ce va lupta împotriva lui Dumnezeu. Este numită „fiara care se ridică din pământ”. Tot pământul va fi sub influența ei, deoarece ea va săvârși „semne mari” (Apoc. 13.13). În urma studiilor, pe care le-am făcut asupra profețiilor Apocalipsei, această putere este America.

Dacă interpretarea mea este corectă, vom asista la eliberarea multor popoare, care gem acum sub regimuri opresive și în care libertatea de închinare este îngrădită. Acest lucru este de dorit și mă rog pentru el. Aceste țări vor intra în sfera de influență a Americii, ceea ce nu este un lucru rău în sine. Rău va fi că America va folosi în zilele din urmă această influență pentru a persecuta adevărații credincioși. Dar mai este până atunci...

De aceea sunt convins că Rusia se va prăbuși. Poate chiar noi vom fi martori ai extinderii influenței Americane asupra acestui teritoriu vast, ce se întinde pe două continente. Mai curând decât credem. (Editare ulterioară) - Nu vreau să spun prin aceasta că Rusia apare în profeția biblică. Tocmai absența Rusiei din profeție este dovada că nu va rămâne ca putere mondială. Sigur vor cădea și alte oligarhii. Tot globul va ajunge “democratic”, adică proamerican.

Nu vreau să prezint argumentele mele în favoarea identificării „fiarei care se ridică din pământ” cu America. Aceasta nici nu este posibil într-o postare scurtă, ci necesită un studiu atent al Bibliei. Vreau să prezint argumentele unei autoare creștine, Ellen White, publicate în cartea „Tragedia Veacurilor”. Cartea poate fi cumpărată aici sau citită online aici. Este disponibilă, de asemenea, în aplicația gratuită EGW writings și sub formă de carte audio.

Este mai ușor să faci această identificare acum, când SUA este o mare putere. Mi se pare însă absolut remarcabil că autoarea a făcut această identificare în secolul XIX, când America era doar o țară din Lumea Nouă, mult mai puțin importantă din punct de vedere politic. Mai jos aveți câteva fragmente din carte:


În momentul acesta, este introdus un alt simbol. Profetul spune: “Apoi am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel”. (Apocalipsa 13, 11.) Atât apariția acestei fiare, cât și modul în care s-a ridicat arată că poporul pe care îl reprezintă nu se aseamănă cu acela reprezentat în simbolurile precedente. Marile împărății care au stăpânit lumea au fost prezentate profetului Daniel ca niște fiare de pradă, ridicându-se atunci când “cele patru vânturi ale cerului au suflat peste marea cea mare”. (Daniel 7, 2.) În Apocalipsa capitolul 17, un înger a explicat că apele reprezintă “popoare, mulțimi, națiuni și limbi”. (Apocalipsa 17, 15.) Vânturile sunt un simbol al luptei. Cele patru vânturi ale cerului suflând pe marea cea mare reprezintă scenele teribile de luptă și revoluție prin care împărățiile au ajuns la putere.TV 439.3

Dar fiara cu coarne ca de miel a fost văzută “ieșind din pământ”. În loc să distrugă alte puteri pentru a o întemeia pe a ei, națiunea reprezentată astfel trebuie să se ridice într-un teritoriu neocupat mai înainte și să se dezvolte treptat și pașnic. Nu putea deci să se ridice dintre popoarele aflate în luptă și frământate, din Lumea Veche — acea mare tulburată de “popoare, mulțimi, națiuni și limbi”. Trebuie căutată deci în continentul apusean. TV 440.1

Care națiune din Lumea Nouă, în anul 1798, se dezvolta, având perspectiva puterii și măreției și atrăgând atenția lumii? Aplicația simbolului nu admite nici o îndoială. O singură națiune și numai una împlinește toate amănuntele acestei profeții, indicând fără greș spre Statele Unite ale Americii. Foarte adesea, ideile sau exact cuvintele scriitorului sacru au fost folosite, fără să-și dea seama, de oratori și istorici care au descris nașterea, ridicarea și creșterea acestei națiuni. Fiara a fost văzută ridicându-se din pământ; și după traducători, cuvântul profeției redat prin “ieșind” înseamnă literal “a crește, a se înălța ca o plantă”. Și, așa cum am văzut, națiunea trebuie să se ridice într-un teritoriu neocupat mai înainte. Un scriitor renumit, descriind dezvoltarea Statelor Unite, vorbește despre “taina ieșirii ei din gol” și spune: “Ca o sămânță tăcută ne-am dezvoltat într-un imperiu”. — (G. A. Townsend, The New World Compared With the Old, p. 462.) O revistă europeană, din anul 1850, vorbea despre Statele Unite ca despre un imperiu minunat, care “se ridică” “în tăcerea pământului, adăugând zilnic la puterea și mândria lui”. (The Dublin Nation.) Edward Everett, într-un discurs cu privire la Părinții Pelerini, întemeietorii acestei națiuni, spunea: “Au căutat ei un loc retras, inofensiv prin obscuritatea lui și sigur în singurătatea lui, unde mica biserică din Leyden s-ar fi putut bucura de libertate de conștiință? Iată regiuni puternice, peste care, în cuceriri pașnice, ... ei au purtat steagurile crucii!”. — (Vorbire ținută la Plymouth, Massachusetts, 22 decembrie 1824, p. 11.) TV 440.2

“Și ea avea două coarne ca ale unui miel.” Coarnele ca de miel arată tinerețe, nevinovăție și blândețe, care reprezintă exact caracterul Statelor Unite, arătate profetului ca “ieșind” în anul 1798. Printre creștinii exilați, care au fugit în America și au căutat adăpost de persecuția regală și de intoleranța preoților, erau mulți care s-au hotărât să întemeieze o guvernare pe temelia solidă a libertății religioase și civile. Vederile lor și-au găsit întruchiparea în Declarația de Independență, care a stabilit marele adevăr că “toți oamenii sunt creați egali” și înzestrați cu dreptul inalienabil la “viață, libertate și căutarea fericirii”. Iar constituția le-a garantat oamenilor dreptul la autoguvernare, dând asigurarea că reprezentanții aleși prin votul poporului sunt împuterniciți și pot să aplice legea. Libertatea credinței religioase a fost de asemenea garantată, fiecărui om fiindu-i îngăduit să se închine lui Dumnezeu după glasul conștiinței lui. Principiile republicane și cele protestante au devenit principiile fundamentale ale țării. Aceste principii sunt secretul puterii și prosperității ei. Toți cei persecutați și asupriți din întreaga creștinătate s-au îndreptat către această țară cu interes și cu nădejde. Milioane de oameni au căutat țărmurile ei, iar Statele Unite au ajuns curând printre cele mai puternice națiuni ale pământului.

Comentarii

Anonim a spus…
Pute ti spune mai departe cum va intra in actiune puterea politico religioasa care va da puere icoanei fiarei (america )
Vlahopol V a spus…
F adevarat.Evenimentele se succed cu repeziciune.
Sa ne ajute Dumnezeu sa fim credinciosi,sa cercetam Scripturile și sa ne întărim unii pe alții.

Postări populare de pe acest blog

Legăminte vechi și noi

Postul alimentar - când renunțarea la mâncare îți face bine

Secretele biruinței lui David

Cei 144 000 din Apocalipsa - descifrarea simbolului

Zgârcit în cereri!

Un wrestling cu mesaj

Condamnat la fericire

A vorbit Isus despre iad?

Experimente pe ... suflet